Specialisaties

Algemene kinesitherapie

Algemene kinesitherapie

De grootste groep van verwijzingen voor kinesitherapie bevindt zich in het domein van de aandoeningen van het bewegingsstelsel: pijnlijke spieren en gewrichten te gevolge van degeneratieve en reumatische aandoeningen, postoperatieve revalidatie na orthopedische ingrepen van heupen knieën ,schouders… Motorische revalidatie bij neurologische aandoeningen, MS,LS, CVA, Parkinson… Bewegings herstel na immobilisatie en meer. De kinesiste zal steeds gebruik maken van zeer specifieke behandelingstechnieken.

Kinesis Trainingstherapie

Kinesis trainingstherapie

Kinesis One van Technogym is gecertificeerd voor medisch gebruik en revalidatie. Het geeft een duidelijke meerwaarde aan de revalidatie bij beperkte mobiliteit en kracht. Het maakt bewegen plezierig, gemakkelijk en natuurlijk zonder beperkingen. Kinesis is trainen met aandacht, aandacht voor houding , aandacht voor stabilisatie en aandacht voor vloeiende bewegingen. Weerstand en bewegingsamplitudo kan aangepast worden aan elke patiënt en/ of sporter aan elke aandoening en/of doel. Recente bijscholing : Kinesis Fit en Zwanger  pre en postnatale oefentherapie en Graded Activity in Kinesis bij lage rugklachten.

Sportrevalidatie

Sportrevalidatie

Sportrevalidatie wordt ingezet om na een opgelopen blessure of letsel het lichaam weer op het oude niveau te laten functioneren. Maar in het bijzonder heb ik me reeds vele jaren toegelegd op de behandeling van belastingsletsels ontstaan door zadeldruk bij wielrensters. De voorovergebogen racefietshouding en lange afstand fietsen belast de vrouwelijke uitwendige genitaliën veel meer dan de gewone rechtop fietshouding. Hierdoor ontstaat de zogenaamde fietsersvulva,  een abnormale permanente  zwelling van één van de grote schaamlippen. Met een specifiek aangepaste behandeling zal het oedeem sterk verminderen en kan je weer de fiets op. Maar net als de mannelijke fietsers hebben de vrouwen ook recht op een ontspannende sportmassage, waarvoor ze ook bij ons terecht kunnen.

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie

Om zwellingen en oedeem te behandelen, dat  posttraumatisch of postoperatief ontstaat, wordt er gebruik gemaakt van manuele en mechanische lymfedrainage methoden om de terugstroomcirculatie te bevorderen. In combinatie met lymfetaping en aangepaste mobilisatie  kan men rekenen op en vrijwel snel en goed resultaat.

Kaakklachten

Kaakklachten

TMD of tempomandibulair pijn en dysfunctiesyndroom , ook CMD craniomandibulair dysfunctie syndroom staat  voor pijn en bewegingsbeperking van het kauwstelsel. Pijnlijke kauwspieren, beperkte mondopening en aangezichtspijn. Afbijten , kauwen, praten, lachen, geeuwen en zingen zijn activiteiten die pijnlijk zijn. Bijkomende klachten kunnen bestaan uit oorpijn ,nek en hoofdpijn. Over het algemeen kunnen bovenstaande klachten op een relatief eenvoudige manier in korte tijd doorbroken worden. Met speciale oefeningen en technieken wordt geprobeerd het bewegingsverloop van het kaakgewricht te herstellen, zodat de spierspanning afneemt en de mobiliteit verbetert en de pijnklachten verdwijnen.

Begeleiding zwangerschap

Zwangerschapsbegeleiding

De grootste groep van verwijzingen voor kinesitherapie bevindt zich in het domein van de aandoeningen van het bewegingsstelsel: pijnlijke spieren en gewrichten te gevolge van degeneratieve en reumatische aandoeningen, postoperatieve revalidatie na orthopedische ingrepen van heupen knieën ,schouders… Motorische revalidatie bij neurologische aandoeningen, MS,LS, CVA, Parkinson… Bewegings herstel na immobilisatie en meer. De kinesiste zal steeds gebruik maken van zeer specifieke behandelingstechnieken.

Psychomotoriek

Psychomotoriek

Psychomotorische kindertherapie richt zich op de ontwikkeling van het kind in zijn geheel. Een kind met een motorische ontwikkelingsachterstand heeft immers extra zorg en aandacht nodig. Voor de verwerving van schoolse vaardigheden zoals lezen, schrijven en rekenen is een goed ontwikkelde basismotoriek essentieel. Belangrijke pijlers zijn hier bijvoorbeeld een correct lichaamsbesef, een duurzame lateralisatie (het krijgen van een hand­voor­keur), scherpe ruimtelijk-visuele vaardigheden, een zelfstandige ruimtelijke oriëntatie en structuratie, en een gedegen tijdsperceptie. Psychomotorische begeleiding en therapie zijn belangrijk zowel voor kinderen met problemen in de grove motoriek (lopen, springen, evenwicht, kracht, etc.) als in de fijne motoriek (schrijven, veters knopen, grijpen, etc.).

Dermotonie

Dermotonie

Dermotonie staat voor het onderzoeken en behandelen van de huid. Dermotonie, in hetzelfde werkgebied als endermologie, biedt een oplossing bij huidproblemen zoals verhard littekenweefsel, huidretracties, lipoedeem, fibrose, dermodystonieën e.d. De huid wordt zodanig behandeld dat dieper gelegen weefsels “via reflexbanen” op een positieve wijze beïnvloed worden. Het tenietdoen van een “dermodystonie”, een storing in het functionele evenwicht van de huid, heeft een regeneratief effect op de microvascularisatie van de onderliggende weefsels.

Andullatie

Andullatie

Andullatie is een nieuwe en compleet pijnloze methode waarbij men geen geneesmiddelen moet innemen, geen injecties moet krijgen, geen operatieve ingrepen moet ondergaan. Via de massagematras kunnen veel klachten bij langdurige aandoeningen worden verzacht. Gedurende de massagesessies met andullatie gedurende 15 à 30 minuten ervaart de patiënt zowel warmte via infrarode straling als masserende trillingen doorheen het lichaam. Massage met andullatie gebeurt mt de onderste ledematen in een houding die ontspannend is voor de rug.

Functional training

Het belang van begeleid trainen
Sporten verdwijnt vaak naar de achtergrond door werk, gezin of vrijetijdsactiviteiten. Nochtans geeft sport je de energie om met volle goesting de uitdagingen van je drukke leven aan te gaan. Daarom schaffen velen een fitnessabonnement of een paar loopschoenen aan. Het sporten gebeurt dan echter vaak zonder begeleiding, waardoor de gewenste resultaten lang op zich laten wachten. Vroegtijdig opgeven loert dan gevaarlijk vlug om de hoek.

Met onze begeleiding vind je op een efficiënte wijze je sportieve zelf terug tijdens een zelfgekozen moment. En dat op een plaats waar het jou het best uitkomt: bij jou thuis, in onze praktijk, binnen of buiten.